WOW ..., meer dan geslaagd!

Meer dan geslaagd! Er zit ontzettend veel energie in het WOW netwerk. Of het nu ging om de bijeenkomsten die we organiseerden, de online webinars of de meeloopdagen: de interesse en opkomst waren overweldigend. Steeds meer collega’s zien de noodzaak om als beheerders onderling kennis met elkaar te delen en samen te werken.

Nationale Klimaattop
Een bijzonder moment voor platform WOW was de Nationale Klimaattop op 26 oktober 2016. Tijdens deze top hebben we samen met het Interprovinciaal Overleg (IPO) een sessie gehouden over de vraag hoe de infrastructuur kan helpen bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Daarbij kwamen onderwerpen als circulaire economie, energieopwekking en energieneutraal uitgebreid aan de orde.

Week van de WOW factor
Zoals elk jaar was ook dit jaar een van de hoogtepunten de week van de WOW factor. Er werden bijna 400 meeloopdagen georganiseerd, waaraan meer dan 700 collega’s van ruim vijftig organisaties meededen. Tijdens de Young Professional Challenge bedachten zo’n dertig aanstormende talenten zes verfrissende initiatieven om de resilience van de overheid te vergroten. En natuurlijk waren er weer inspirerende bijeenkomsten zoals Veerkrachtige en duurzame infrastructuur, het webinar Circulaire economie en drie online brainstorms.

Praktijkbundel overbelading
Een mooi voorbeeld van waar samenwerking toe kan leiden is de praktijkbundel overbelading, die in 2016 is opgesteld. In de bundel zijn handige praktijkvoorbeelden opgenomen over hoe we samen het probleem van te zwaar beladen vrachtwagens kunnen aanpakken. Bij het opstellen van de bundel zijn verschillende marktpartijen betrokken. Ook de belevingsonderzoeken recreatievaart en fietsbeleving, die we in 2016 voor het eerst hebben uitgevoerd, laten zien hoe we als beheerders steeds beter in staat zijn om over de grenzen van onze organisatie heen te kijken.

Meldpuntwater
Een samenwerkingsinitiatief dat in 2016 een toevlucht nam is Meldpuntwater.nl. Op deze website kunnen burgers elke melding, vraag of klacht over water kwijt, zonder zelf te hoeven bedenken welke instantie hiervoor verantwoordelijk is. In 2016 kreeg de website een ware facelift en veel publiciteit, waardoor het bezoek verviervoudigde. Inmiddels komen er zo’n 100 meldingen per maand op de site binnen.

Webinars
Dat van elkaar leren niet altijd veel tijd hoeft te kosten, blijkt wel uit de deelname aan de webinars die we dit jaar organiseerden. Deze online bijeenkomsten zijn de ideale manier om je kennis in een half uurtje vanuit je eigen pc bij te spijkeren. Aan het einde van het jaar zagen we het aantal aanmeldingen voor de webinars flink stijgen. Het webinar Best Value Procurement is het best bezochte webinar van het jaar. Alle webinars zijn via onze website terug te kijken.

Een content titel

Met een ondertitel

2017: een bijzonder jaar
2017 wordt voor ons een heel bijzonder jaar. We beginnen al meteen met een klapper  door het mede-organiseren van de ondertekening van de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 op 17 januari. En omdat we dit jaar 10 jaar bestaan, trakteren we het hele jaar door  op interessante factsheets, leuke wetenswaardigheden, top 10 lijstjes, interviews over actuele onderwerpen met collega's uit het netwerk en nog veel meer. Houd ons in de gaten via onze nieuwsbrief en tip je collega’s om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Hopelijk kunnen we dit jaar samen nog meer mooie ontmoetingen, duurzame samenwerkingen, inspiratie, en verbindingen over de organisatiegrenzen heen organiseren!

Veel leesplezier!

Het team van platform WOW

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen

“Goed dat jullie dit allemaal organiseren, samen kunnen we onze samenleving verder brengen.”

Meer lezen